Γλειφιτζούρια από μπανάνα και σοκολάτα …….θέλετε να τα δοκιμάσετε?
Οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας θα κάνουν τις εορταστικές ημέρες να είναι ακόμη πιο γλυκές και ξεχωριστές. Σήμερα, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια μυστική συνταγή… λέμε ότι είναι μυστική επειδή είναι τόσο νόστιμη που μόνο εσείς μπορείτε να το γνωρίζετε. Μαντέψτε τι είναι; Γλειφιτζούρια μπανάνας και σοκολάτας! Ο πιο γλυκός τρόπος για να απολαύσετε αυτό το φρούτο!
Ξέρετε ποιο είναι το πλεονέκτημα αυτής της συνταγής; Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε γλειφιτζούρια με ότι φρούτο μας αρέσει… αν και σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε μπανάνες. Εντάξει… ας μην φλυαρούμε άλλο… ξέρουμε ότι δεν μπορείτε να περιμένετε να δείτε πώς είναι φτιαγμένα, ώστε να μπορείτε να τα δοκιμάσετε αμέσως. Φύγαμε!
Υλικά (για 4 άτομα)
1 μπανάνα
50 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό προτιμάτε
200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
150 γραμμάρια μαργαρίνη
50 γραμμάρια λάδι
12 καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
Πρώτα, ξεφλουδίζουμε την μπανάνα και την κόβουμε σε φέτες. Περνάμε τις φέτες στο καλαμάκι, μία φέτα ανά καλαμάκι και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Μετά, λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη σε ένα μπολ. Μόλις λιώσουν, προσθέτουμε το λάδι και τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Όταν γίνει αυτό, βγάζουμε την μπανάνα από την κατάψυξη και την βυθίζουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Μπορούμε να τοποθετήσουμε τα αμύγδαλα σε ένα πιάτο για να διευκολύνουμε την επικάλυψη των φετών μπανάνας.
Έτοιμα! μπορούμε να τα φάμε αμέσως (όχι όλα… χαχαχα!). Επίσης μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο για αργότερα. Πανεύκολο και τρομερά γευστικό!
Πηγή: https://www.boboli.es/boboliland